Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZEMÖLDÖK KARBANTARTÁS

2011.03.31

 

A szemöldök karbantartása
A szem a lélek tükre. De mi van a szemöldökkel, ami ennek a tükörnek a kerete? Egyáltalán nem mindegy, milyen szőrzet övezi tekintetedet.
Szemöldököt szedni nem túl kellemes érzés, ezt mindenki aláírhatja, aki valaha már foglalkozott ezzel. A legegyszerűbb, ha kozmetikushoz megyünk, aki pikk-pakk kicsipkedi a szálakat, de sajnos erre nincs mindig idő.

A procedúrára előre fel kell készülni, és nagyon fontos az időzítés. Soha ne egy fontos találkozó előtt fél órával állj neki ritkítani, hiszen mire odaérsz, piros marad a helye, esetleg ki is pöttyösödhet. Ezek az apró gyulladások akkor alakulhatnak ki, ha túl gyorsan húzzuk ki a szőrszálat és a bőrfelszín alatt elszakadnak szőrszálak. Mindig használjunk hidratálókrémet, mielőtt nekiállnánk a műveletnek, majd a szemöldök alsó részén, az orrtól a fül felé haladva, egyesével kapkodjuk ki a nem kívánatos szőröket a növekedés irányában. 
A végén jegeléssel enyhíthetjük a fájdalmat.

Sajnos mindig kéznél kell tartanunk a szemöldökcsipeszt, hiszen hamar visszanőnek a nem kívánt helyekre a szálak, esetleg némelyik olyan kicsit volt a fazonigazításnál, hogy nem tudtuk kihúzni, így megelőzte társait a növekedésben. Ezt a macerát nem lehet megelőzni, nem jó döntés túl sokat kiszedni, hiszen lehet, hogy onnan csípünk ki valamit, ahol nagy lenne rá a szükség az esztétikum szempontjából.

Szerencsére már nem divat a totális gyantázás és az azt követő sminktetoválás. Valljuk be, sosem volt túl bizalomgerjesztő a szemöldökceruzával megrajzolt ív az igazi szemöldök helyett. Meg kell találni az arany középutat, figyelembe véve a fej és az arc formáját. Legjobb, ha először egy profi segítségét vesszük igénybe, hogy kialakítsa a megfelelő ívet, s nekünk mindig csak igazítani kell azt. Általános igazság, hogy a hosszúkás archoz a lefelé ívelő, a kerekebb archoz viszont a laposabb forma illik, de soha ne íveljük túlságosan lefelé a külső vékony részt, különben bárgyúnak és öregnek tűnik majd arcunk.

A színnél is fontos a középút. Ha nem vagy megelégedve azzal, amivel a természet megáldott, nyugodtan befestetheted, de vigyázz, hogy ne legyen se túl halvány, se túl erős - épp annyira legyen hangsúlyozott szemöldököd, amennyire kell.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Április >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Statisztika

Online: 2
Összes: 254953
Hónap: 3889
Nap: 98