Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tigris

2010.12.03

TIGRIS

 A Tigris által uralt évek: 
1902 február 8. - 1903 január 28. 
1914 január 26. - 1915 február 13. 
1926 február 13. - 1927 február 1. 
1938 január 31. - 1939 február 18. 
1950 február 17. - 1951 február 5. 
1962 február 5. - 1953 január 24. 
1974 január 23. - 1975 február 10. 
1986 február 9. - 1987 január 28. 
1998 január 28. - 1999 február 15. 
2010 február 15. - 2011 február 3. 
2022 február 1. - 2023 január 21. 
2034 február 19. - 2035 február 7.

A Tigris tulajdonságai: 

Az örök uralkodó, vezető, magabiztos, erős egyéniség a Tigris szülötte. Alapvetően harcos típus, vállalva a kockázatot és a veszélyt. Küzd az elveiért, a céljaiért. Ha a Tigris jegyében születtél nem kell attól tartanod, hogy elszürkülsz a társaid mellett, mihelyt társaságba kerülsz, környezeted azonnal a befolyásod alá kerül, irányítókészséged, határozottságod megszelídíti őket. A Tigrist soha nem törik össze a kudarcok vagy a nehezebb, lehetetlennek tűnő feladatok. Szívóssága, mérhetetlen ereje nem engedi, hogy padlóra kerüljön és ott is maradjon. 

Párkapcsolatok: A párkapcsolatot tekintve nem egy otthonülő, nyugis, zoknit stoppoló típus. Vigyázat, ha nem megfelelő partnerre talál viselkedésével teljesen kétségbeejtheti a partnerét.. Viszont, ha nehezen és későn is de megtalálja a megfelelő társát, az egy életre boldoggá teszi, elegendő szabadságot, önállóságot, önbizalmat, optimizmust adva. 
A tigrisre mindig, minden tekintetben számítani lehet, ha kemény és hajthatatlan is, családjának, szeretteinek a lehető legjobbat akarja nyújtani, a végletekig képes küzdeni boldogságukért, erejével és bátorságával örök védelmező. 

A Tigris-nő:
 Örökké ápolt és vonzó. A legvonzóbb a társai között. Kivételesen ügyel külsejére és csáberejére. Az igazságérzete rendkívül érzékeny ezért időnként igen hevesen képes reagálni, ha igazságtalanság éri. Szeretőként, feleségként, anyaként a legtöbbet adja szeretteinek, de úgy, hogy arra is figyel, hogy el ne kényeztessen. Aki mellett Tigris-nő van maga is sokat erősödik. 
A Tigris-férfi: Elég vakmerő és bátor az élet minden területén, de elég szerencsés is ahhoz, hogy baj nélkül megússza. Féktelensége és szívóssága csodálatot vált ki. 

Híres Tigrisek: Marilyn Monroe, Oscar Wilde,, Emily Bronté, Turgenyev, Marco Polo, Karl Marx, Beethoven, Goya, Eisenhower, Louis De Funes, Illyés Gyula, Néró, Mátyás király, Micimackó Tigrise 

Az elemek szerinti típusok:

FÉM - 0 (+) és 1 (-) végű évszámok
VÍZ - 2 (+) és 3 (-) végű évszámok
FA - 4 (+) és 5 (-) végű évszámok
TŰZ - 6 (+) és 7 (-) végű évszámok
FÖLD - 8 (+) és 9 (-) végű évszámok

Tigris típusok: 

Víz-Tigris: Az indulataidat könnyebben féken tudod tartani, se ez higgadtságodat erősíti, döntéseidet megfontoltabbá teszi. Ezzel szemben azért örökké nyitott vagy az új lehetőségek, a gyors változtatások lehetőségére. 

Tűz-tigris: A Tigris legerősebb képviselője. Nyughatatlan, szívós, irányító. A bátorság és az akaraterő segítségével mindent véghez viszel, amit tervbe vettél. 

Fa-Tigris: Az irányítás képessége benned is erősen dominál, de képes vagy alárendelni magadat másoknak, hogy megfelelően működjön a csapatmunka. Egy dologgal azonban vigyázni kell veled kapcsolatban a keményszót és a kritikát nem tűröd. 

Fém-Tigris: Állandó önállóságra törekszel, s a végletek embere vagy. Kompromisszum, középút nem létezik a számodra. 

Föld-Tigris: Állandó éleslátásra, a logikusságra törekszel. Gyakran előtörnek az indulataid türelmetlenségednek köszönhetően. 

A Tigris szülött kapcsolata a többi csillagjeggyel: 

Tigris-Tigris: Ha e két szülött kapcsolódik vagy életre szóló összefogás lesz az egész világgal szemben, vagy állandó harc bizonytalan kimenettel. Másképp nem is lehet, ha e két uralkodó természetű ember találkozik. Még ha mégoly jól alakul, is, együttélésük, hosszú távon nem lesz zavartalan: időről időre heves robbanások rázzák meg otthonukat. Az egy életen át tartó kapcsolathoz mindkettőjüknek jó idegekre van szükségük.

Tigris-Nyúl
: Ez a kapcsolat látszólag halálra ítéltetett, hiszen az erõ és bátorság áll szemben az óvatossággát és csúfolódással. Ezek az ellentétek idegölõ összetűzésekhez vezetnek. De a Nyúl ért hozzá, miként hízelegjen a Tigrisnek, aki ezt igen értékeli. Szerelmi kapcsolatban tartós lehet a harmónia, de a Nyúl egy életen át nem érezheti magát biztonságban, és folyton aggódik a Tigris harciassága, veszélykeresése, változékonysága miatt.

Tigris-Sárkány: Itt két egyenrangú partner találkozik, jóllehet különböző a természetük. Az okos Sárkányra hallgat a Tigris, kivált, ha az úgy tálalja fel ötleteit, hogy végül a Tigris elhiszi, hogy õ találta ki ezeket. A Sárkány ereje és a Tigris lendülete, vakmerõsége remek párost képez belőlük. Igen jó és harmonikus lehet szexuális kapcsolatuk is.

Tigris-Patkány: Két temperamentumos ember. Lehet közöttük ellentét bõven hiszen a Tigris hajthatatlan és merész, a Patkány óvatos és fondorlatos a Patkány a nő, a kapcsolat jól alakulhat, de ehhez az szükséges, hogy hízelegjen társának, legyezgesse hiúságát. A Tigris-nő viszont egyáltalán nem illik a Patkány-férfihez, kevésnek tartja magához, s legfeljebb kihasználja saját céljaira annak szorgalmát. A Patkány-férfi csak szenved ebben a kapcsolatban.

Tigris-Bivaly: Ez a kapcsolat lehet tartós, a Bivalyt a Tigris vakmerősége, bátorsága, kockázatvállalása ingerültté és nyugtalanná teszi őt Megpróbál változtatni rajta, de kevés sikerrel. A Tigris sem nyer ebből kapcsolatból és a Bivaly számára nem szerencsés választás.

Tigris-Kígyó: Ismét két ellentétes szülött találkozik, s e kapcsolatból sem sülhet ki sok jó. A ravasz Kígyó céljait legtöbbször kerülõ úton éri el, a Tigris viszont vakmerőn rohan az általa elképzelt útvonalon. A Kígyó számító, hideg, a Tigris nagyvonalú és őszinte. E kapcsolat a Kígyó számára jó lehetőségeket kínál, bár idővel terhére lesz az egyenrangú partner, s hasonlót érez idõvel a Tigris is. Íme, két egyenrangú egyén, akik másmás felfogásúak, személyiségük miatt alkalmatlanok az együttélésre.

Tigris-Ló: 
A Ló a Tigris egyik legjobb partnere lehet. Elég sok közöttük a hasonlóság, bár van ellentétes vonásuk is bőven. De a Ló jellembeli tulajdonságai megfelelnek a Tigrisnek, s még a tanácsait is elfogadja, a Ló pedig megérti a Tigrist, nem zavarj a annak temperamentuma, s nem tagadj a meg tõle azt a csodálatot sem, amire a Tigrisnek szüksége van.

Tigris-Kecske: Ez a kapcsolat diszharmonikus, alaposan meg kell gondolniuk, érdemes-e egyáltalán kötődniük egymáshoz. Az óvatos Kecske és a féktelen Tigris nem összeillő pár. A Kecske ingerültté teszi a Tigrist, és ez elõbb-utóbb robbanáshoz vezet. Két teljesen ellentétes személyiség, akik a legjobb akarattal sem illenek egymáshoz.

Tigris-Majom: Ennek a kapcsolatnak sem jósolhatunk zavartalan jövőt. Bár a Tigris humorérzéke jó, a Majom humorát és intrikus lényét egy idő után mégis terhesnek fogja érezni. Ha az okos Majom belátja ezt és több empátiával viseltetik társa iránt, együttélésük harmonikus lehet. A Majom azonban nehezen lesz úrrá alaptermészetén. Mégis, ha a kapcsolatban a Majom a nő, és a Tigris a férfi, akkor vidámságával, bájával, eszével megtarthatja, sőt magához láncolhatja partnerét. Ellenkező esetben ez nehezen képzelhetõ el.

Tigris-Kakas: 
Tartósan és kölcsönösen kikezdik egymás idegeit. Mindketten hajlamosak a hûtlenkedésre és arra, hogy túlbecsüljék önmagukat. Vezető szerepre törekednek, s ez állandó súrlódáshoz vezet. Szexuális kapcsolatuk igen, jó lehet, de ha nem tanulnak meg egymás mellett élni, partnerük jó tulajdonságait megbecsülni, ez is kevés lesz a tartós együttéléshez.

Tigris-Kutya: Ez egy minden területen jó társulás lehet. A megbízható, hűséges kutya képes azonosulni a Tigris ideáljaival, céljaival. Igaz, a Tigrisé a vezető szerep, de hajlandó elfogadni a Kutya tanácsait is, és jól teszi. Ez a kapcsolat jó a Kutya számára is, mert önbizalmat merít belõle. A Kutya hűséges a szerelemben, s ezzel a Tigrisnek jó támasza lehet egy életen át.

Tigris-Disznó: Ez is jó kapcsolat, jóllehet a két szülött sok mindenben ellentétes egymással. A Tigris imponál a Disznónak, a Disznó hűsége, állhatatossága pedig a Tigrist fegyverzi le. Szexuális területen egy idő után felborulhat a harmónia. A szenvedélyes Tigris számára a Disznó becsületes őszinte ám kissé unalmas érzései kevésnek bizonyulhatnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Március >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Statisztika

Online: 8
Összes: 123654
Hónap: 9672
Nap: 333