Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kutya

2010.12.03

 

 
KUTYA

A kutya által uralt évek: 

1910 február 10. - 1911 január 29. 
1922 január 28. - 1923 február 1. 
1934 február 14. - 1935 február 5. 
1946 február 2. - 1947 január 21. 
1958 február 16. - 1959 február 7. 
1970 február 6. - 1971 január 26. 
1982 január 26. - 1983 február 12. 
1944 február 10. - 1955 január 30. 
2006 január 29. - 2007 február 17. 
2018 február 19. - 2019 február 4. 
2030 február 3. - 2031 január 22. 
2042 január 22. - 2043 február 9.

A  Kutya jegyében születettek általános jellemzői:

Nemes lelkű, a hűségek lovagja és lovagnője a kutya jegyében születettek. Barátja, annyi, mint a tenger, nem véletlen, hiszen kedvessége, becsületessége mindenkit maga mellé vonz. 
A kutya igazság érzete a legdominánsabb. Az elesettekért, megbántottakért képes a végletekig harcolni. 

Barátságos és kedves természete ellenére nem igazán kedveli a nagy társaságot. Nem szeret nagy, exkluzív rendezvényekre járni, szívesebben fogad egy csendesebb vacsorát, a szabadban. 
Munkabírását tekintve, csak akkor csinál meg bármit is ha látja a célját. Ha ez nincs meg, akkor szinte végig sodródik az életen és szinte semmit nem ér el. utálja, ha bírálják, kritizálják. Csak a motiváló szóra hallgat. Ragaszkodik kedves holmijához, nehezen válik meg bármilyen tárgytól. 

Sokan tisztelik és hálásak neki de élni nem könnyű vele. Hangulatát gyakorta változtatja és nehéz az igényeinek megfelelni. 

A kutya nő: Melegszívű, kedves teremtés, aki szépségéről híres. Okos és megfontolt, szeret a szabadban lenni, nagyokat kirándulni. Anyaként rendkívüli kapcsolata van gyerekével, szerető és odaadó szülő. 

A kutya férfi: Szigorú és pontos. Lovagiassága felülmúl mindenkit. A szerelemben odadó és hűséges partner. A kutya férfi számára fontos a sport és a testmozgás, elég hiú ahhoz, hogy eltespedjen. 

Híres kutyák: André Agassi, Bálint Ágnes, Kate Bush, Naomi Cambell, Mariah Carey, Faludy György, Radnóti Sándor, Sade márki, Claudia Schiffer, Turán Pál, Venczel Vera 

Az elemek szerinti típusok: jin (-) és jang (+)

FÉM - 0 (+) és 1 (-) végű évszámok
VÍZ - 2 (+) és 3 (-) végű évszámok
FA - 4 (+) és 5 (-) végű évszámok
TŰZ - 6 (+) és 7 (-) végű évszámok
FÖLD - 8 (+) és 9 (-) végű évszámok

Az öt típus: 

A víz-kutya:
 Remek tárgyaló készséggel megáldott egyéniség. Kapcsolatai remekül működnek. A pénzügyekkel vigyáznia kell, időnként meggondolatlanul nagyvonalú és gondoskodó. 

Fa-kutya: Népszerű, humoros ember. Ő kedveli leginkább a társaságot és a társasági életet. A többi kutyához képest ő a legragaszkodóbb, de a legönállótlanabb is. 

Tűz-kutya:
 makacs, hírtelen természetű személy, aki hangulatváltásaival igen elkeserítheti környezetét. Hibája ellenére tisztességes, lelkiismeretes barát. 

Föld-kutya: Csöndes, zárkózott teremtés. Ennek ellenére rendkívűl meggyőző és tehetséges. Általában nagyra becsülik és tisztelik. 

Fém-kutya: Merész, magabiztos, bátor és kicsit vad. Hajlik a nyugtalanságra, az önkeresésre. A nemes ügyekben önmagára találhat. 

A Kutya szülöttek kapcsolata a kínai horoszkóp jegyeivel: 

Kutya-Kutya: Gyakran szavak nélkül is megértik egymást. Értékelik egymás hűségét és megbízhatóságát. De ebből a kapcsolatból hiányzik a feszültség, ami a szerelmet érdekessé teszi. És ha valamelyiküknek rossz a hangulata, a másik nem tudja kiragadni a bajból.

Kutya-Patkány: A Kutya kötelességtudatát, hűségét a kissé megbízhatatlan Patkány tudja értékeli. A Kutyának a Patkányt mindig rövid pórázon kell tartania, mert a Patkány hajlamos a kicsapongásra. A Patkány viszont ki tudja húzni a Kutyát nagy világfájdalmából. Egy Patkánynak mindig jó dolga lesz a Kutyával, s a Patkány is mindent megtesz azért, hogy életük kellemes legyen.

Kutya-Bivaly: Kettőjük kapcsolata nem felhőtlen. A Bivaly makacssága a Kutyát gyakran feldühíti, érzékisége pedig megijeszti. Számára ugyanis a jó barátság többet ér a szenvedélynél, de egymás hűségére soha nem panaszkodhatnak.

Kutya-Tigris: A Tigrissel való kapcsolat értelmet és tartalmat ad a Kutya életének. Magas célokat tűznek maguk elé, harcolnak az igazságért, és egyikük sem képes a kompromisszumokra. A Kutya kritikus értelme megvédi a Tigrist hibáitól, amíg a Tigris derűlátása átsegíti a Kutyát a mélypontokon.

Kutya-Nyúl: A Kutya és a Nyúl határtalan bizalommal van egymás iránt. A Kutya biztonságérzetet nyújt a Nyúlnak, a Nyúl gyengédséggel és ügyességgel a Kutya hiányzó önbizalmát adja vissza. A Kutya nem tudja jól kimutatni az érzelmeit a Nyúl iránt, de a Nyúl érti és jól értelmezi a Kutya esetlenségét, félszegségét.

Kutya-Sárkány: A Sárkány fővényességét a Kutya nem nézi jó szemmel, a Sárkányt szemfényvesztőnek tartja. A Sárkány pedig úgy érzi, hogy a Kutya hátráltatja őt tervei megvalósításában. A Kutya hűségét a Sárkány nem értékeli kellőképp, a Sárkány ugyanis nem ragaszkodik a tartós kapcsolathoz.

Kutva-Kígyó: Mindketten hajlanak a pesszimizmusra. A Kutyának tetszik a Kígyó biztos és elegáns fellépése, csodálja szépségét. Az sem zavarja, hogy a Kígyó teljesen birtokolni akarja. Sőt, ha a Kutya szerelmes lesz, feltétel nélkül szeret. A Kígyó simulékony természetével könnyen eléri, hogy a Kutya teljesen odaadja magát neki. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Kígyó minden félrelépését képes megbocsátani. Így azután kapcsolatuk nem lesz zavartalan.

Kutya-Ló: Életüket jól be tudják rendezni együtt. A Kutyának a Lovat hosszú kötélre kell engednie, hogy az ne érezze a kötöttséget. Így kapcsolatukban a harmónia uralkodik. A Kutya szereti, hogy a Ló jó házigazda. vendégeit szórakoztatja, elkápráztatja. Ezért dicséri is. A Kutya jól ért a Ló gondjainak megoldásához. Ezért viszont a Ló csodálja őt. Kiválóan kiegészítik egymást.

Kutya-Kecske: A gondtalan Kecske néha kissé bogarasnak tetszik a Kutya szemében. Érdeklődésük teljesen különböző, ezért gyakran vitatkoznak. A fény és a pompa hidegen hagyja a Kutyát, a Kecske viszont ragaszkodik hozzá. Kapcsolatuk nem lehet harmonikus.

Kutya-Majom: A Kutya mindenért a végsőkig küzd, a Majom mindent félvállról vesz. Így a kapcsolatuk igen nehéz. Különösen a szerelmet veszi a Kutya komolyan, s ha valaki a szívével játszik - és a Majom ezt gyakran megteszi -, az nagyon meghántja. Kitör belőle a pesszimizmus, visszavonul a maga csendes kis zugába.

Kutya-Kakas: Igen nagy a különbség kettejük között. A Kakas csapodárságát - nemcsak a szerelemben - a Kutya nehezen bocsátja meg, de gyámkodását sem viseli el könnyen. A Kakas viszont a hű Kutyával az oldalán, nagyratörő terveit minden nehézség nélkül megvalósíthatja. Üzleti ügyekben jól kiegészítik egymást és eredményesek, mert mindketten képesek a szívós harcra.

Kutya-Disznó: Lehozzák egymásnak a csillagokat az égről. De legtöbbször megelégednek azzal is, hogy a családi tűzhelynél melegedjenek. Az életet pompásan elrendezik maguk körül. Ha a Kutyának gondjai vannak és szomorú, az élénk, vidám Disznó felvidítja. Jól segítik egymást a javak megteremtésében is. A békés Disznóval az oldalán a Kutya megtalálja azt a harmóniát, amire vágyik.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Március >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Statisztika

Online: 3
Összes: 123665
Hónap: 9671
Nap: 335